Marina Purcea, Amprente, album online


Dragii mei, vă invit să vizionaţi un nou album online. Acesta poartă semnătura artistei Marina Purcea şi prezintă picturile din proiectul expoziţional "Amprente", despre care ne-a vorbit domnul dr. Dorel Schor în al său articol de curând.


Puteţi răsfoi albumul online aici:

http://en.calameo.com/read/0006169122c0270612e80

Vizionare plăcută!




Colectia intitulata "AMPRENTE" reuneste lucrari inspirate din natura, ca peisaje, copaci, flori, pasari si pesti.
Aici nu intentionez sa copii natura, sa-i redau umbrele, luminile si culorile ei naturale ca in picturile clasice, ci sa merg mai departe, sa renunt la detaliile nesemnificative, sa ma apropii mai mult de chintesenta lucrurilor si sa o reprezint asa cum o vad si cum o simt eu. De aceea lucrez prin simplificare, triere, geometrizare, ajungand uneori pana la abstractizare. 
In lucrarile mele, o singura floare, o pasare sau un copac poate fi simbolul tuturor semenilor sai, asa cum focul din lucrarea intitulata "Medura" vrea sa reprezinte dansul tuturor focurilor, sau cum peisajele nu incearca sa copie un colt de natura, ci sa fie reprezentantele tuturor rasariturilor si apusurilor de soare, ale marilor si adancurilor lor. 
Prin aceste lucrari incerc sa raspund la intrebarea "de ce?" – de ce trebuie sa iubim o anumita floare si un pe toate, de ce sa ne bucuram de un anumit copac sau de un colt de natura si sa nu iubim tot ce ne inconjoara, tot ce-si lasa AMPRENTA pe retina si pe sufletul nostru ? 


Marina Purcea