Asteptand un fratior sau o surioara, Catherine Dolto


Asteptand un fratior sau o surioara, Catherine Dolto
lectura Maia Martin




PREZENTARE
Asteptand un fratior sau o surioara apare la editura Cartea copiilor, iar autoarea sa, Catherine Dolto, ca si in celelalte carti despre psihologia copiilor, ne arata ca noi, parintii, nu trebuie sa evitam intrebarile celor mici, chiar daca uneori nu au capacitatea de a intelege exact ce se intampla. A discuta despre problemele care-i framanta este, intr-un fel, mai important decat raspunsurile pe care le dam. Copiii au nevoie sa simta ca nelinistile lor sunt firesti, ca sunt importante pentru noi si ca, impreuna cu ei, le putem depasi.

Pentru copii, mai ales cei de varste mici, vestea ca vor avea un fratior sau o surioara le creeaza o multime de nedumeriri. De ce? Cum? Cand? Cum o sa-l cheme? Ce vor face mama si tata cand va veni bebelusul? Vor mai avea timp pentru mine? Nu-l vor iubi doar pe el de acum inainte?

Catherine Dolto abordeaza subiecte importante, care tin de viata biologica si de cea afectiva. Nu-i este frica de cuvinte, dimpotriva, le imblanzeste, le da sens si le pune in metafore pentru a explica pe intelesul copiilor ce se intampla in sufletul si in jurul lor. Fiecare pagina este insotita de o ilustratie graitoare, iar textele sunt simple si raportate la nivelul de intelegere al copiilor. Acestia sunt invitati sa-si exprime sentimentele care ii incearca sau sa si le imagineze pe cele pe care le vor trai in situatii similare celor despre care se vorbeste in aceste carti.

Produs publicat in 2013 de Cartea Copiilor
Data aparitiei: Aprilie 2013
Format: 200X180
Tip coperta: Cartonata
Numar pagini: 28
ISBN: 978-606-92864-8-7

Comentarii