Elefănţelul care voia să adoarmă, lectura de seară




Elefănţelul care voia să adoarmă, lectura de seară
lectura Maia şi Tim



Elefantelul care voia sa adoarma, Carl-Johan Forssen Ehrlin


Cod: LIT978-606-33-1187-1

An aparitie: 2016

Autor: Carl-Johan Forssen Ehrlin

Categoria: Povesti, basme, legende

Dimensiuni: C

Editie: Cartonata

Editura: LITERA

Format: 280x200

Nr. pagini: 33

Traducator: Justina Bandol

Varsta: 1-3 ani

Varsta: 3-5 ani


 Spune-i copilului tau „noapte buna“ intr-o maniera diferita, citindu-i noua carte a psihologului Carl-Johan Forssén Ehrlin, autorul bestsellerului international Iepurasul care voia sa adoarma! Prin tehnicile de relaxare inovatoare, testate si aprobate de parinti, acest volum reprezinta o lectura ideala la finalul fiecarei zile.

    Copilul tau o va insoti pe elefantica Ellen in calatoria ei prin padurea magica unde isi va gasi somnul. De-a lungul drumului, va face cunostinta cu mai multi eroi fantastici si se va relaxa suficient cat sa se imbrace rapid in pijama. Povestea functioneaza perfect atat in cazul somnului de dupa-amiaza, cat si seara, la culcare.
    Cartea contine materiale inedite, inclusiv idei de adormit copiii si raspunsurile autorului la intrebari frecvente referitoare la o mai buna rutina a somnului.

     Fragment din poveste:

    “Complet relaxati, tu si elefantica va intoarceti incet, cu grija, pe cararea somnoroasa, cea care duce la patul atat de odihnitor al elefanticai. Daca nu esti suficient de obosit acum, poti pur si simplu sa te lasi purtat treptat pe aripile somnului, cu ochii inchisi.
    Acum, cand tu si elefantica sunteti tot mai aproape de momentul cand veti adormi, ajungeti la o rascruce. In fata voastra sunt doua drumuri, unul care duce la dreapta si altul, la stanga. In lumina blanda a lunii, il vedeti aici pe Adolf Adormitul, papagalul cel simpatic, asezat pe o creanga.
    El va spune:
    - Daca mergeti la stanga, veti adormi curand bustean. Daca mergeti la dreapta, veti adormi de doua ori mai repede si veti dormi toata noaptea profund, fara intrerupere. Adormi de doua ori mai repede si dormi toata noaptea profund, fara intrerupere.
    „Asa e", te gandesti tu imediat.
    Elefantica iti spune:
    - Cred ca ar trebui s-o luam la dreapta si sa adormim de doua ori mai repede si profund, imediat — ah, ce odihnitor va fi! Drumul acesta ne va ajuta, in plus, sa adormim din ce in ce mai repede in fiecare seara, [nume], si sa dormim bine chiar si fara poveste. La mine asa se intampla intotdeauna.
    „Suna chiar foarte bine", iti spui si incepi sa mergi de doua ori mai profund in somn, pe drum, repetandu-ti in sinea ta: „Adorm usor si dorm tot mai bine in fiecare seara, si cu poveste, si fara ea". [cascat]
    Maine te vei trezi odihnit si plin de energie, dar acum poti pur si simplu sa te relaxezi si sa adormi."

Comentarii