Constanţa Abălaşei-Donosă, Timpul regăsirii


Dragii mei,

public azi, în Biblioteca Maia Martin,"Timpul regăsirii", o carte ce cuprinde gândurile artistei Constanţa Abălaşei-Donosă despre arta Maiei Martin.
Îi mulţumesc doamnei Constanţa pentru că s-a aplecat asupra felicitărilor, obiectelor decorative, studiilor şi mai ales asupra picturilor mele.

Cartea o puteţi citi aici:

http://en.calameo.com/read/0006169120cbd5df27964

Lectură plăcută!


Pictura Maiei Martin în Timpul regăsirii


Despre artista Maia Martin, nu știu nimic mai mult, față de alți prieteni pe care o cunosc; însă știu despre arta ei, de care m-am îndrăgostit liniștită, fiindcă de la început până la sfârșit, a rămas credincioasă aceluiași stil .
În “Timpul regăsirii”, carte online, recent apărută la Editura Calameo, sub redactarea artistei, sunt cuprinse din scrierile mele despre pictura sa. Toată pictura o reprezintă ! Pentru mine înseamnă un sentiment de seninătate, de pace și candoare sufletească. Pot face elogiul tuturor lucrărilor din ultimii ani create de Maia Martin . Lucrări ce m-au atras prin perceperea vizuală, prin grația personajelor, prin calitatea culorii și a combinației ei .
Artista Maia Martin, a reușit să realizeze lucrări pe diferite teme compoziționale de o frumusețe constantă. Spun acest lucru fiindcă pictura Maiei, nu este artificială ; este naturală și senzuală.
Personajele picturii sale, au limpezime în formă și conținut. Unele sunt atât de simplu executate, încât să ajungi la această simplitate, îți trebuie zeci, sute de ore de studiu – nelăsând nimic la întâmplare . Îți
trebuie capacitatea observației - și atunci când ea este – ea, trebuie să fie remarcabilă .
Artista Maia Martin, este înzestrată cu această observație remarcabilă ! Aceasta se răsfrânge în multe din lucrările sale dominante, adevărate beții de culori ce te încântă. Cu răbdare și grijă,a reușit în timp să
abordeze structuri și forme pentru perfecțiunea oricărei lucrări. Se poate observa de departe, grija artistei pentru frumos și perfect . Acest lucru se resimte în fața lucrărilor, privindu-le, în special cele cu teme compoziționale.
În fiecare lucrare creată, Maia Martin găsește forța făcându-le ; minunate prin simplitatea lor și magice prin creația lor sublimă, încercând să pătundă în esența lucrurilor.
În “ Timpul regăsirii “, o găsesc pe Maia Martin plină de lumină solară , dăruindu-i forță și demnitate, intuiție și viziune. În compozițiile sale unde apar ființe omenești, a știut să combine armoniile dintre aceștia, ducându-le până la incandescență, până la generozitate .
Deși unii pot spune că subiectele sunt simpele în gesturi și expresii, tocmai aici se vede echilibrul, particularitatea și pitorescul neașteptat. Opera Maiei Martin , este plină de armonii și tonuri.
Tehnica ei este atât de liberă încât duce la farmec.Tonurile de culoare sunt legate unele de altele, încât acestea se influențează reciproc.
În "Timpul regăsirii", văd valoarea lăuntrică a artistei, cu privirea calmă și netulburată prin lucrarea – Portret în nisip . Aici - In timpul regăsirii, artista îți dă prin lucrările sale, desfătarea ochiului.
Toate vin din străfundul personalității ei și din orizonturile de cultură.

Te prețuiesc Maia Martin , pentru tot ceea ce faci !
                      


autor Constanța Abălașei-Donosă